Pages

DR. HENRY BIELER – ÉTELBEN AZ ORVOSSÁG

Kincsnek számító könyv: esetleírások, magyarázatok, diétás gyógyulás, Bieler-diéta. Avagy az emberi test öngyógyító képességének, kémiai folyamatainak helyreállítása egészséges táplálkozással. A test betegségpusztítása orvosi felügyelet mellett. Egyszerű, mint az egyszeregy, és 50 évvel ezelőtt is modernnek számított. Mégis: csinálja ezt valahol orvos manapság?

Frissítés, kiegészítés 2012 novemberében: Közben kiderítettem, hogy két orvosprofesszor és két orvos igenis  csinálja ezt manapság. Az egyik műtős orvos mindössze három-négy hét alatt képes visszafordítani diétával a krónikus szívbetegségeket. A YouTube-on rengeteg videójuk van. Számos könyvet publikáltak. A nevük: T. Colin Campbell és Caldwell Esselstyn orvosprofesszorok. A kutatásaikról mozifilm is készült 2011-ben. A film címe: Forks Over Knives. Vagyis villával megelőzhető a műtőkés. Táplálkozással a legképtelenebb betegségek visszafordíthatók. Bill Clintont diétával gyógyították meg.

A magas koleszterinszint, és mindkét típusú cukorbetegség visszafordítható. A témáról Neal Barnard írt könyveket. A gyerekek pedig betegségbiztossá tehetők. Tehát nem fog rajtuk a betegség: dr. Joel Fuhrman könyveit tudom ehhez ajánlani.„Több mint 40 éves gyakorló orvosi pályám során három alapvető következtetésre jutottam a betegségek okait és gyógyítását illetően… Az első következtetésem az volt, hogy a betegségeknek elsődlegesen nem a baktériumok az okozói. Meggyőződésem, hogy a betegségeket mérgezés okozza, ami sejtkárosodással és lebomlással jár, és ez vezet a baktériumok elszaporodásához és támadásához.

Második következtetésem az volt, hogy a betegek gyógyszeres kezelése majdnem minden esetben káros.

A gyógyszereknek súlyos mellékhatásai vannak, és időnként új betegségek kialakulását okozhatják.


[…] Ritka az olyan orvos, aki tökéletesen tisztában van a rengeteg gyógyszer mellékhatásaival és lehetséges veszélyeivel. Harmadik következtetésem az, hogy a betegségek gyógyíthatók a helyes élelmiszerek megfelelő alkalmazásával.”

-          Dr. Henry Bieler –A gyógyszeres kezelések majdnem minden esetben károsak. A természet napról napra dolgozik, s nem követi az „Érezd azonnal jól magad!” elvét. A betegségek 80-85 százaléka öngyógyuló: ha a beteg kivárja az időt, kezelés nélkül is meggyógyul. A helyes táplálkozás nemcsak kezeli, hanem meg is gyógyítja a betegeket, bármilyen gyógyszeres kezelés igénybevétele nélkül. A betegség a test harca az egészségért, nem pedig behódolás a romlás és halál erőinek.

Maga a könyv egyben részletes beszámolóval szolgál rákos betegek étrendjéről, kezeléséről. A lényeg az, hogy nekik kerülniük kellene a keményítő- és fehérjetartalmú ételeket. Szigorú diéta és zöld színű zöldségek fogyasztása után 1-3 év alatt a betegség teljesen eltűnik. A betegek többségének viszont nincs türelme erre. Pedig állapotuk 20-30-40 év alatt fejlődött ki, ők mégis gyors eredményt akarnak.

Más téma:
Várandósságkor a leendő anya teste erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a szervezetből kiűzze a méreganyagokat hányás, rossz emésztés, fejfájás formájában.

 A természet gyógyít, az orvos csupán segít a természetnek.” (Hippokratész)Nézzük meg azt is, mit mond Dr. Bieler a nőkről:"A legtöbb nő természetesnek veszi és elviseli a nem normális menstruációs jelenségeket. Elvakítja őket az elmélet, miszerint az átlagos jelenti a normálisat, és azt hiszik, hogy a kóros állapot tulajdonképpen normális, pusztán azért, mert gyakran fordul elő. Meggyőződésem, hogy az a nő, aki aszpirint szed a havibajára, tulajdonképpen a mérgezettségtől szenved...


...Ha a máj nem szűri meg tökéletesen a vért, az emésztési rendellenességek okozta mérgek a véráramba kerülnek, és ha nem ürülnek ki onnét a helyettesítő kiválasztás során, visszafordíthatatlan betegségek, tuberkolózis, rák felé sodorhatják az embert.

De a nők rendelkeznek egy biztonsági szeleppel.


A menstruáció, ahelyett, hogy a természet által megszabott szerepét töltené be, egyfajta hulladékszűrővé változott, ami a méh gyulladását okozza. A méh hosszú éveken át próbálja segíteni a vér megtisztítását a mérgező anyagoktól; ezalatt eldegenerálódik és daganatok alakulnak ki benne, és ezután már nagyon sok nő számára az egyetlen megoldás a méh kivétele…


…Amikor a menstruációs ciklus alatt a mérgezett vér a méhen keresztül távozik a szervezetből, gyulladást okoz, és irritálja a méh kényes nyálkahártyáját. Ez okozza a fájdalmakat és a görcsöket. Ha a méreg enyhébb, és kisebb koncentrációban van jelen, a nő csak nyomást, vérbőséget érez a medencéjében. Amikor a vérzés megkezdődik, a természet a lehető legtöbb mérget akarja kiüríteni és ez gyulladást okoz a méh mélyebb rétegeiben is. A normális menstruációs vérzés több napig tartó súlyos vérveszteséggé változik, és ennek következményeképpen a nő állandó vérszegénységben szenved. Idegesség, fejfájás, álmatlanság, leverő kimerültség a következmény. Ha a vese nem tud kiszűrni bizonyos diffúz mérgeket, ödéma alakulhat ki, melyet a megnövekedett testsúly is bizonyít.A menstruációs vér milyensége a mérgező anyag függvényében változik. Az élénkvörös, bőséges, szagtalan vérzés azt jelzi, hogy a legfőbb irritáló anyag a cukrok és keményítők nem megfelelő emésztéséből származik. A támadó mérgek a savak, amik nem oxidálódtak tökéletesen szén-dioxiddá és vízzé. Ha viszont a menstruációs vér sötét, erős szagú, alvadt és nyúlós, a fehérje emésztetlenségéből vagy rothadásából származó mérgek vannak jelen. A tojás, sajt és a jól átfőtt vagy átsütött húsok okozzák a legkellemetlenebb szagot. Nyilvánvaló, hogy a kémiai kényszer alatt a méh, amit a természet a szaporodás szervének jelölt ki, a bomló mérgek kiválasztásának szervévé vált.


A mérgek és a klimax


A rossz egészségi állapotú nő nem csak a menstruáció évei alatt szenved; még nagyobb megpróbáltatás vár rá a klimax alatt. A „normális” klimax az egészséges nőnél tünetmentes. Egyszerűen abbamarad a vérzés. Semmi több.


A mérgezett szervezetű nő azonban eddig a menstruációs csatornán keresztül szabadult meg a mérgek terhétől. Most azonban élete egyik legnagyobb krízise elé néz. Olyan, mintha a rohanó folyónak hirtelen gát állná az útját. A víz visszaduzzad, és nagy területeken árasztja el a testszöveteket. Új betegségek egész sorozata jelentkezhet: hőhullámok, idegösszeroppanás, fejfájás, izületi gyulladás, ideggyulladás, enyhébb vagy erősebb formában jelentkező elmezavar, gyomor-és bélpanaszok, gyengeség és depresszió, hüvelyfolyás, szívremegés, légszomj.

Sajnos a helyettesítő kiválasztás abbamaradása, ami eddig a méhen keresztül történt, még súlyosabb bajok okozójává is válhat. A klimax lezárja ugyan a mérgek kifelé vezető útját, de azok továbbra is oda igyekeznek, ahová eddig, és egészen átitatják a méhet. Fokozatosan nő a gyulladás mértéke, és vizes jellegű, jellegzetesen fémes szagú váladékozás kezdődik a méh nyirokedényeiből. Ez az első figyelmeztetés a rákra.…Úgy találtam, hogy a fájdalmas ciklus könnyebbé válik, ha a vér mérgezettségét csökkentjük…


…Sokat enyhíthet panaszain, ha diétával, és így jobb kiválasztással csökkenti a szervezet mérgezettségét; a kellemetlen tünetek mind azt jelzik, hogy a szervezetet szorult helyzetében a pajzsmirigyműködés segíti."


           
Izületi gyulladásos, magas vérnyomásos beteg gyógyító diétája

Kálciumkapszulák, ébredés után vízben oldott élesztő. Délelőtt másfél deci nyers tej. Ebédre főtt zeller, kis zöldségleves, egy szelet kenyér, fejes káposzta öntet nélkül. Délután gyümölcs, vagy vízzel hígított gyümölcslé. Vacsorára negyed kiló zöldbab saját levében párolva és egy fejes saláta. Lefekvés előtt még egy darab élesztő, vízben oldva.Pulykatojás nagyságú rostdaganat kezelése

A szóbanforgó beteg vizelete kéntartalmú fehérjéket tartalmazott, vagyis a daganat kialakulásának oka az általa állandóan fogyasztott pulykahús volt. Ezután nem evett tengeri eredetű halakat és egyéb állati eredetű fehérjéket, amik szintén sok ként tartalmaznak, valamint azonnal abbahagyta a kénben gazdag zöldségek, például káposztafélék fogyasztását. Hat hónapnyi kénmentes diéta után a daganat feleakkora lett, egy év alatt pedig teljesen eltűnt.

Tehát a kőkemény, kioperálhatatlan daganat szép lassan felszívódott azáltal, hogy csökkentettük a vér kéntartalmát. Az állati fehérjétől mentes diétát további két évig folytatta, és csak azután tért vissza a marha és a bárány mérsékelt fogyasztásához, s kezdett el kevés tejet inni. Gyógyulása után végig megmaradt a kénszegény zöldségek és gyümölcsök mellett.
Greta Garbo méhében grapefruit nagyságú rostdaganat volt. Kezelése:

Egyszerű diétát írtam neki elő. Reggelire főtt zabpelyhet, ebédre üres (öntet nélküli) salátát, vacsorára keményítőt nem tartalmazó zöldségeket. Állati fehérjét egyáltalán nem volt szabad fogyasztania.


Garbo: „Mindig csak zöldbabot és cukkinit ettem. A zsebemben mindig volt egy kis vajas kenyér vagy egy banán. Úgy eltelt a két év, mint egy szemvillanás, és egy reggel Bostonban a hasamat vizsgálva hirtelen rájöttem, hogy a kemény daganat eltűnt.”
           
A legtöbb embernél a rostdaganatok a test legkülönfélébb területein alakultak ki, és csupán diétával megszüntethetők voltak.
Az összes alkálielem közül, amelyekből a test felépül, a nátrium a legfontosabb. Ebből következik, hogy a legegészségesebb zöldségfélénk a nátriumban igen gazdag cukkini. A máj nátriumtartalmának visszaállítására a legalkalmasabb a cukkini ételként és orvosságként való fogyasztása. A szervezetet helyreállító Bieler-leves is cukkinit tartalmaz: rövid ideig főzött zöldbabból, cukkiniből, zellerből és petrezselyemből készül.

A máj károsodása esetén a szív és a vese is károsodik. Ezért először a májat kell helyreállítani a nátriumtartalma fokozásával. Ha a máj károsodik, helyettesítő kiválasztás lép életbe. A méreganyagok kiválasztása azonban irritálja a helyettesítő csatornát, ezért különféle betegségeket okozhat. Mivel mindenféle betegség egy természetellenes kiválasztási folyamat következménye, a következők fontosak:

 1. Teljes táplálékmegvonás (böjt) néhány napig, vagy tovább is,
 2. Azon ételek teljes megvonása, amelyek a beteg mérgezését okozták.
  Betegségek:

  -          A hipofízis megnagyobbodása okozhatja az epilepsziát, migrénes fejfájást, óriásnövést és vakságot. Alig jelentkezik fejfájás többé, ha a migrénes beteg diétájából kiiktatjuk a cukrokat, keményítőt, helyette növeljük a természetes ellenanyagokat.

  -          Bőrbetegségek: a pajzsmirigy-vezérelt helyettesítő kiválasztás gázok, savas izzadság, toxikus olajok és zsírok eltávolításával jár együtt a külső bőrrétegen keresztül.

  -          A mellékvesék arra kényszeríthetik a veséket, hogy átvegyék a helyettesítő kiválasztási szerepet. Ezt a szerepet a vese addig tudja ellátni, amíg el nem pusztítja önmagát, közben a vérnyomást addig növeli, míg szívrohamot és egyéb, keringési rendellenességet nem okoz. Amennyiben a veséknél nem megfelelő az oxidáció, a mellékvesék működése felfokozódik, és hasmenést, különböző vesebajokat, rákot és számos más betegséget okozhat.
  A szív helyzetét nem a szív állapotára történő összpontosítással, hanem a máj és vese rossz állapotának megszüntetésével javíthatjuk. Az elfogyasztott ételnek mind a minősége, mind a mennyisége rendkívül fontos. Az étel minőségével kapcsolatban már rég rájöttek, hogy egyszerre csak egyfajta étel fogyasztásával, vagyis a monodiétával az emésztés nagyban megkönnyebíthető. Különösen igaz ez az öregekre és a beteg emberekre.

  Egyszerű laboratóriumi vizeletvizsgálattal kimutatható, hogy minél tovább főzzük a húst, annál több veszélyes sav található a vizeletben. A limfociták aminosavakkal és jóddal való túltelítettsége rákot okozhat: a sejtek természetellenes növekedését adott helyen, vagyis rosszindulatú daganatot. A savak közömbösítése a májból kivonja a nátriumtartalmat. A zöldségfélék gazdag nátriumforrásnak tekinthetők. Míg a máj egészséges, a vér is tiszta.  Máj- és veseelégtelenség kezelése
  A 61 éves férfi már két éve nyomta az ágyat ödémás lábbal és hasvízkórral. A hasa ennek köszönhetően hatalmasra nőtt. Vérnyomása 210/110. Mája erősen zsugorodott: narancs nagyságú volt és kőkemény. Betegség kialakulásának oka: sok keményítő tartalmú ételt evett és szerette az édességet.

  A semlegesítés végett heteken keresztül kizárólag hígított gyümölcsleveket kapott. Soha nem láttam ennél reménytelenebb helyzetből embert felgyógyulni a gyakorlatom során. Ezután könnyen emészthető fehérjén élt, nyers és főtt zöldségeken, gyümölcsön. Eltiltottam a keményítőktől és a cukroktól. Fél évvel később már a diétának köszönhetően a fehérje nem volt többé kimutatható.

  Izomzata kiválóvá vált, és az övénél tisztább, rugalmasabb bőrt sohasem láttam. 12 évvel a kezelés után keményen dolgozik: sajátján kívül két szomszédja kertjét is műveli. 73 évesen semmire sem panaszkodott, és csodával határos módon a mája visszanyerte eredeti méretét, keménysége megszűnt.  Golyva kezelése

  Az 58 éves asszony számára ágynyugalmat javasoltam hat hétig. Diétája nyers (pasztörizálatlan) tejből, és főtt vagy nyers, keményítőmentes (nem krumpli és nem rizs) zöldségekből állt. A beteg tökéletesen felgyógyult.
  Abban a pillanatban, amikor a beteg megszabadult a mérgező anyagoktól, már nem kell annyira szigorúan alkalmazkodni a diétához. Az egészségi állapotban már akkor pozitív változás kezdődik, ha enyhén grillezett sovány húson, párolt zöldségen, friss gyümölcsön, teljes gabonából készült kenyéren és nyers (eredeti, pasztörizálatlan) tejen kezdesz élni.


  A gyerekekről  A gyermekeidnek sem a gyerekorvosnál kellene ücsörészniük. Ha gyermeid egészségesek, akkor csontjaik erősek, mint a tölgy, fogaik elpusztíthatatlanok, mint az elefántcsont, hajuk sűrű és csillogó.  A természet úgy próbálja várandósságkor az anya vérét megtisztítani, hogy a mérgeket a magzat testébe tereli. Emiatt az elsőszülött a legszennyezettebb. Koncentrációtól függően a nagy mennyiségű fehérjesav korai rákot, vérrákot (leukémia), később reumát (pl. szívbillentyű zavarral), gyerekbénulást, bőrbetegségeket, mandulagyulladást, szamárköhögést okozhat.  Kanyaró


  A gyermeket tilos evésre kényszeríteni. A betegséget súlyos meghülésként kell kezelni. A bőrön történő helyettesítő kiválasztást azzal segíthetjük elő, hogy fürdőkkel, lemosásokkal csökkentjük a lázat. Egyszer-kétszer beöntés ajánlott. Szájon át csak törtjeget adjunk a kis betegnek. Később, míg lázas, legfeljebb hígított gyümölcslével olthatja szomját. A láz megszünte után 24 órával főtt, keményítőt nem tartalmazó zöldségeket adjunk neki, és főtt vagy nyers gyümölcsöket. Két-három nappal később már visszaállhat a normál táplálkozásra. Addig is maradjon ágyban.
  A cukor- és keményítőmérgezéses gyermekbetegségeknél a kanyaró vezeti a listát. Ebbe a csoportba tartozik még a szamárköhögés, krupp, tüdőgyulladás, agyhártya gyulladás, kötőhártya gyulladás, bronchitis és asztma is. A vízzel hígított gyümölcslevek ezeknek a betegségeknek a természetes ellenszerei. Ilyen például a gyümölcslé almából, narancsból, grapefruitból, papajából vagy ananászból.


  Gyermekbénulás

  Mérgező fehérjesav okozza. Ilyen például a fagylalt.  Középfül és csecsnyulvány betegségei

  Sok tojástól vagy tojástartalmú ételtől alakulnak ki.  Reuma

  A reuma kialakulása a hús és a húsleves fogyasztásában keresendő. Ekkor az izületek és a szívbillentyűk károsodnak. Konzervet nem szabad fogyasztani reumásoknak. Természetes ellenszer a nyers vagy főtt zöldségek jól felhígított leve. Reumásoknak készített levesekbe soha ne tegyünk sót, húst, csontot, nátrium-glutamátot. Míg a duzzadás el nem múlik, a fehérjéket helyettesítsük gyümölccsel, zöldségekkel, vajjal.


  A vaj, bár tejtermék, nem károsodott a pasztörizálás során a magas hőmérséklettől. Az ételek zsírtartalma – ami főleg tejszínből származik – a májsejtek zavart működése miatt nem oxidálódik tökéletesen, s mérgező zsírként kerül a vérkeringésbe. A vérkeringésből aztán a haj faggyúmirigyein keresztül (zsíros haj, koszmó), vagy a bőr faggyúmirigyein keresztül (pikkelysömör, pattanás, mitesszer, gennyhólyagok mellen, hason, nemi szerveken; csecsemőknél a végbél környékén árpa, kelés, tályog keletkezik) ürül ki. Csontvelőtályog esetén teljesen le kell szívni a gennyet, a zsírokat, margarinokat pedig kivétel nélkül kiiktatni az étrendből.

  Bárányhimlő

  Oka a mérgező zsírsavak kiválasztása a haj faggyúmirigyei által, ami a vírusok kedvenc tartózkodási helye. A láz elmúlta után 24 órával lehet csak abbahagyni a böjtölést (tört jégen, vízzel hígított gyümölcs- vagy zöldségleveken). A méreg a belekből 24 óra alatt, a májból 5 nap alatt tisztul ki, ha közben semmit nem eszünk. A láz, mivel a természet segítsége, nem okoz kárt. A láz azért alakul ki, mert a máj ebben a stádiumban nem tud megbirkózni az ételek fehérje- és keményítőtartalmával.
  Csecsemők etetése

  A legjobb az anyatej, második a kecsketej, a harmadik a tehéntej. A pasztörizálás ugyan nem használ a tejnek, azonban számos értékes alkotóelemet változatlanul hagy. Igen kevés tápérték marad azonban a forralt, ultrapasztőrözött tejben, tejporban, krémben.


  A csecsemők mérgező epéje bélszelet, bélgörcsöt, fájdalmakat, székrekedést, hasmenést, általános nyugtalanságot hoz számukra. 1-3 napig, a mérgező epe kiürítése végett kizárólag forralt vizet, erősen hígított gyümölcslevet vagy lúgos típusú zöldségekből főzött híg levest (hús nélkül) kell etetni a babával. A krízis után is fele arányban hígítsuk a friss tehéntejet a vízzel. Lehet, hogy gyakran kell változtatni a hígítás mértékén. A gyermek reakcióját és viselkedését nagyon kell figyelni. A mérgező epe kiürülését gyógyszerekkel és kémiai szerekkel megakadályozni nagyon veszélyes.


  Hat hónapos kor környékén, ha a barna cukor vagy a méz bélszelet, hasgörcsöt, bőrkiütést, hasmenést okoz, vagy általános nyugtalanságot, felmaródást a végbél környékén, akkor meg kell vonni a gyermek étkezéséből a cukrot.
  Táplálkozás


  A probléma akkor kezdődik, amikor a zsírokat-olajokat nem természetes állapotukban fogyasztjuk, vagy a természetes olajakat-zsírokat felhevítjük (hasábburgonya, fánk készítésekor). Ez a fajta koleszterin okozza a magas koleszterinszintet: lebomlik az érfalról, érelmeszesedést, visszeret, tuberkolózist és egyéb érbetegségeket okoz. A vér mérgezettségének, s talán az összes betegségnek a kiinduló oka. A telített szénhidrogének (pl. extraszűz olívaolaj) értékes semlegesítői a szervezett mérgezettségének. A telített margarinok viszont nem méregtelenítők.
  A megnövekedett érnyomás kimutatása: a háton középen a lapockák között, vagy a mellen, lábon megnyomjuk a bőrt. Ha ujjunk helyén halvány fehér területet látunk, a jövőben problémáknak nézünk elébe. A megnövekedett érnyomás ájulást, fülcsengést, szédülést, hányingert, hányást, visszeret, magas vérnyomást, a szemben a kötőhártya vagy retina bevérzését okozhatja.

  Az étkezésben a mértékletesség a szabály. Célszerű gyakran és keveset enni. A napi két liter vízfogyasztást az ásványvízgyártók után manapság mindenütt szorgalmazzák. Ha viszont normálisan eszünk, az ételeink is tartalmaznak annyi vizet, amennyire a szervezetünknek szüksége van. Elvileg felesleges még innunk is. A dinnye, papaja, nyers répa, uborka, zeller víztartalmának minősége kedvezőbb, mint más vizeké. Örökös ásványvíz ivás helyett inkább a beöntés ajánlott, mivel a belek vízfelvevő hatása jobb, mint a gyomoré.  A vizelet részletes vizsgálatával meghatározható a mérgezés fajtája. A vese egyes részének pusztulásáért a só, a mérgező fehérjesav, a nátrium-glutamát (ételízesítőkben, húskonzervekben), a fémek és a gyógyszerek felelősek.


  Egy beteg diétája  Kora reggel forró víz, reggelire lóhere tea, párolt gyümölcs, egy kis tányér zabpehely. Ebédre félig sült angolos marha- vagy borjúszelet, főtt, keményítőt nem tartalmazó zöldségekkel és egy evőkanál krumplipürével, kevés vajjal. Uzsonnára egyfajta gyümölcs: nyersen vagy főzve. Vacsorára egy nagy adag cukkini vagy zöldbab. Félig sült marhahús egy közepes méretű főtt krumplival. Lefekvés előtt egy kis gyümölcs- vagy zöldségleves.  A gyógyulás azon az apró kitételen múlik, hogy a májkárosító ételt kiiktassuk az étrendből. Adott személy mérgező, májkárosító étele igen gyakran megegyezik azzal, amit az illető mértéktelenül fogyaszt. Kimutatása: 48 órás szigorú böjt után a vizelet óriási mennyiségben tartalmazza a kérdéses méreganyagot. Megoldás: ellendiéta.  Az antibiotikumok, ha minden megfázásnál használjuk, a valóságban megrövidítik az ember életét: és akkor nem hatnak majd, mikor igazán szükség lenne rájuk (pl. műtét előtt-után).


  Még az átfúródott vakbél is gyógyítható, ha nem vizsgálják tapintással. Ha nem piszkálja az orvos, abban az esetben lokalizált hashártya gyulladás alakul ki. Ezt sem ajánlott tapintással vizsgálni. A csomó felszakadásáig jégdarabkák szopogatása és grapefruit leve ajánlott.

  Asztma kezelése

  A szervetlen anyagokat a máj nem tudja feldolgozni, ezért az alkálielemek szerves formában szükségesek. Szuper a papajában, tökben, uborkában és más, tökfélék családjába tartozó zöldségekben lévő nátrium. A kálium a zöld levelekből, a kálcium a növények szárából, a nyomelemek és vitaminok olyan zöldségek leveléből, amelyeknek a gyökerét fogyasztjuk. A könnyen romló fehérjéket kerülni kell (tej, tojás), de a tápláléknak sok fehérjét kell tartalmaznia (nyers vagy alig sült marha és bárány). Ugyanakkor kerülendők a sok keményítőt tartalmazó ételek.  Egyszerű meghülés, nátha kezelése  A terápia tiszta víz, erősen hígított nyers (esetleg főtt) gyümölcslé, hígított zöldségleves hús és fűszerezés nélkül, vagy hígított nyers zöldséglé.
  Cukorbetegség

  Az inzulin káros hatással bír a véredényekre. A beteget ágyba parancsolva a diéta enyhén főtt, keményítőmentes zöldségekből (zeller, petrezselyem, cukkini és zöldbab) álljon, turmixban pépesítve vagy levesként elkészítve. Egészen addig, amíg vizeletéből eltűnik a cukor.

  Szénanátha

  Hidegebb éghajlat javasolt, valamint a mérgeket termelő fehérjéktől és keményítőktől való tartózkodás.

  Női bajok kezelése

  Ha a menstruáció nyomással, vérbőséggel jár, az savas: élénkvörös, szagtalan, bőséges vérzés. Legfőbb irritáló anyagok a cukrok és a keményítő. Ha a vér sötét (lúgos), erős szagú, nyúlós: a méreg fehérjékből származik (sajt, tojás, jól átfőtt, átsült húsok).  A normális klimax  egészséges nőknél tünetmentes: egyszerűen abbamarad a vérzés. Mérgezett szervezetű nőknél a klimax lezárja ugyan a mérgek útját, de azok továbbra is a méhbe igyekeznek, átitatva azt.  Menstruáció előtt 1-2 nap diéta ajánlott: hígított gyümölcslé savas menstruációra, hígított nyers gyümölcslé lúgos menstruációra, valamint élesztő, vagy hús nélküli zöldségleves.  Úgy válik egyre világosabbá a vizelet, hogy diétával csökkentjük a vér méregtartalmát. A degeneratív betegségek tényleges oka a helytelenül elkészített, túlfőzött fehérje fogyasztása. A fehérjeszegény diéta a degeneratív betegségben lévőknél éveket is igénybe vehet. Itt a cél a felhalmozott fehérje felhasználása a májból. A hús- és tejtermék fogyasztást ebben az esetben teljesen ki kell lőni, valamint a fehérjetartalmú zöldségeket (bab, borsó, lencse stb.) is.

  Életveszélyes, súlyos betegségeknél viszont a nyers fehérje, vagyis a tej fogyasztása kifejezetten ajánlott. Ugyanis a sérülések, balesetek, műtétek vagy fizikai megerőltetések esetén a fehérjeszükséglet megnő. A nyers tojás és az alig sült bárányhús (párolt cukkinivel) is ismert terápiás értékéről. Amúgy pedig, elvileg felnőtt embereknek minimális fehérje is elegendő a nitrogénegyensúly fenntartásához. Figyeljünk arra is, hogy a máj nem tud egyszerre kétféle fehérjét (például húst és sajtot) normálisan feldolgozni, mert ahhoz más-más kémiai eljárás szükséges.  Ha a mellékvese a vesékkel együtt kimerült, akkor az anyatejbe is bekerülnek a mérgező fehérjesavak, s a menstruációs vér maróvá válik. Már a pasztörizált tej is káros lehet egy mérgekkel teli szervezetnek. A diffúz mérgeket leginkább a fagylaltok tartalmazzák: együnk inkább tejszínhabot gyümölccsel.


  A cukkini minden baj igazi ellenszere. Nátriumban gazdag, ugyanúgy, mint a tök- és uborkafélék családjába tartozó többi zöldség is. A savak okozta mérgezések (pl. rák, izületi gyulladás, fertőző májgyulladás) természetes ellenszereit megtalálhatjuk a zöldségek között. Egy adag friss saláta vagy zellergumó több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint egy doboz szintetikus vitamin.  Fontos, hogy egy étkezésen belül ne keverjük a zöldséget a gyümölcsökkel. A zöldségeket rövid ideig pároljuk vagy igen kevés vízben főzzük puhára. Mindig használjuk fel a vitamindús főzővizet: például igyuk meg!
  A nyelv hűen tükrözi a máj állapotát. Májbetegnek éppezért tej nem ajánlott. A nyelv lepedékét és a szájszagot mészkarbamát okozza, amely úgy jön létre, hogy a savas epét a lúgos kémhatású, kálciumban gazdag tejsavó közömbösíti. Az így keletkezett iszapszerű fehér anyag könnyen eldugíthatja az epevezetéket, leülepedhet az epehólyagban és epekő kialakulását eredményezheti.  A mitesszerek és a pattanások ellen vízben feloldott élesztő fogyasztása, valamint a vaj, tejszín, zsíros sajtok mellőzése hatásos. Az élesztő terápia egyike a legértékesebb gyógymódoknak. A friss (nem szárított) kockaélesztőt csak üres gyomorra fogyasszuk, vízzel vagy tejjel elkeverve, de mással sose.


  A zöldségek maguk eleve növényi sókat tartalmaznak, így a sózás szinte fölösleges. Az örökös sózás elhagyásával a vizelet nem tartalmaz feleslegesen kiválasztott sót.  Mit mond az egyik egyiptomi papirusz: „Annak, amit ma megeszünk, a legnagyobb része fölösleges. Csak a negyedére van szükségünk az élethez. A másik háromnegyed rész az orvosokat gazdagítja.”


  Összefoglalás


  Dr. Henry Bieler anno soha nem egyetlen, mindenki számára elérhető diétát írt elő, hanem egyszerű laboratóriumi vizsgálatok (vér- és vizeletminták alapján) a beteg mérgezettségének megfelelő méregtelenítő diétát javasolt.

  Sokan mondják, hogy a tested legalább úgy rendben kell tartani, mint az autódat. Az autód sem eszik meg akármit. Igen ám, de bizonyos összegért lehet új kocsit venni, viszont ugyanennyiért egy új testet, sőt még egy új szemet sem tudsz vásárolni.

  Azt, hogy milyen egészséges vagy, bizonyos mértékben te irányítod. Tehát nem vagy a sors játékszere és nem vagy teljesen kiszolgáltatott!  A nagyon hatásos, gyógyító emberi üzemanyag módszere, vagyis a zöld lé kúra itt olvasható:

  Source of the Pictures: www.dailymail.co.uk  Bill Clinton gyógyulása:
  Szív- és keringési betegségek, rák visszafordítása táplálkozással:
  Cukorbetegség visszafordítása táplálkozással:
  Dr. Joel Fuhrman pörgesd fel az immunrendszered és tedd betegségmentessé a gyereked:
  http://showbiznisz.blogspot.hu/2012/12/kapszulak-helyett-termeszetes.html
   

  Copyright  © 2011-2013 Zun Shiko. Some Rights Reserved.  http://zunshiko.blogspot.com/