Pages

Zsírdaganat, azaz lipóma eltüntetése természetesenShowbiznisz ügyekben e-mail címem az írás alján megtalálod. Egyéb ügyekben kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Lelki szemetesládának pedig pszichológusát használja, és ne a barátait!

Fotók: a blogon közölt képek túlnyomó része nem saját, hanem a Daily Mail weboldalról való (általában). A fotók szerzőit és a képügynökségeket a fotók bal alsó sarkában olvashatjátok le (a legtöbb esetben).


Photo source/s: you can find on the bottom left corner/s of photo/s 


A lipoma egy ártalmatlan lágy zsírcsomó, ami közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el. Nagyon lassan nő. Vállon, nyakon, mellkason, karon jelenik meg általában.
Érintésre olyan, mint egy gumi: mozog a bőr alatt. Nem fáj, úgyszólván ártalmatlan. Mindössze esztétikai hibát okoz. A méretét csak lassan változtatja.
Megoldás:


-          Műtét helyi érzéstelenítéssel vagy altatással


-          Szteroid injekció


-          A máj természetes méregtelenítése diétával.


-          Külső kenegetés
A műtét csak felületi megoldást jelent. Az okokat nem szünteti meg.Mint az alábbiakban látható, a kiműtött lipóma tömény sárga zsírsejtekből áll. Lényegében olyan tömény a zsírok jelenléte a vérben, hogy a test létrehoz egy szeméttelepet, azaz a lipómát, ahová le tud rakodni.
Csak vigasztalásul: ami neked lipóma, az másnál cukorbetegség, rák, visszér, ekcéma, pattanás, szívbetegségek, vesebetegség, satöbbi (tehát a legkülönfélébb betegségek) formájában jön ki. Nálad pedig a lipóma a salaktartály.A természetes változtatás (felszívódás) érdekében legalább 3-5 vonalon kellene támadni. Az egyik és legfontosabb tényező a zsírosító táplálkozás elkerülése. Ha a test ezeket nem kapja meg, akkor felfalja a saját zsírsejtjeit. Nem egy nap alatt persze. Akár egy-két évbe is betelhet.
Ha évekig növesztetted a lipómádat a túlzsíros táplálkozással, ehhez képest 1-2 év igazán nem sok az eltüntetéséhez!
A lipómával nem foglalkozni hasonló ahhoz, ha figyelmen kívül hagyod a füstjelző visítását. A lipóma a test jelzése arról, hogy valami nincs rendben.

Ebben az írásban Lala tapasztalatait írom le a lipómával, hogy pontosan mi történt az évek alatt:


A lipoma tehát egy ronda zsírcsomó, ami az élelmiszerekben található módosított transzzsírokból képződik: ez akár lehet margarin is, vagy módosított növényi hab a cukrászsüteményedben. Például túl sok nápolyit, kekszet és egyéb bolti sütit eszel, vagy a fagyasztott pizzád is sajtképződménnyel van meghintve. Vagy ha egyéb zsíros – amúgy egészséges – étel fogyasztását az utóbbi időben, vagy évekig túlzásba vitted. Az is lehet, hogy a régen megszokott kajádat, amit eddig minden baj nélkül fogyasztottál, megunja a tested (mert a számára szükséges anyagból már mindent megszerzett és kivont), és el kezdi raktározni ebben a lipoma-tartály formában. Mértéktelenül fogyasztottál valamit, vagy nagyon szerettél valamit, és így üzen a tested, hogy abból neked most már kevesebb kellene. De az is lehet, hogy az utóbbi időben sokat híztál, vagy nagy darab ember vagy, vagy sovány vagy és dohányzol. 

Gyakorlatilag visszafejlődhet a zsírcsomó, ha egy-két évig például nemcsak a műkajákat szorítod vissza, de még a rendes zsírokat, olajokat is, amik elvileg nem ártanak. Viszont míg a normál olajokat eszed (pl. pörköltben, panírozottakban, vagy a vajaskenyereddel), a tested addig nem kezd a randa lipoma lebontásához. De még ha sovány húst is eszel, még abban is van 5-14 százalék zsír. Ebből láthatod, hogy a lipómádat nem is olyan könnyű természetesen eltüntetni. A lipoma szép lassan – az évek alatt – fel tud szívódni, ha minimális olajat/zsírt eszel. Ugyanis a testnek szüksége van zsírra, és ha a kajáidból nem kapja meg (vagy csak nagyon keveset kap belőle), szép lassan lebontja, megeszi a ronda lipoma zsírtartalmát is.

A zöld turmix sokat segít új táplálkozási szokásaid kialakításában, de nem minden, ha a zsírok fogyasztását nem szorítod kicsit (vagy sokkal) kevesebbre, körülbelül 2-5 százalék környékére (ez az arány csak javaslat), olyan heti két halfogyasztás beiktatásával akár (a halban is van kis zsír, ami az agyműködéshez kell – de szedhetsz vadlazac kapszulát is).

Nulla százalék zsír/olaj nem is javasolt, mert különben nem tudsz gondolkodni gyorsan, és az agyad nem fog vágni, mint kés a vajban.

Több testápolót kell majd használnod, mert a bőröd szárazabb lesz. Lala Neutrogena testápolót (400 ml) használ annak 24 órás hatása miatt, de beválhat más testápoló is. Arcra is használ valami arckrémet.


Napi egy multivitamin is segíthet – és nem kell a legdrágább. Akár a kőolajszármazék vitamin (mármint ami nem organic és nem bio, stb.) is jobb, mintha semmit nem szednél. Nem olyan drága például az A-Z multivitamin a DM Drogerie Markt-ból. Fontos leszögeznem: Lalánál nem vitaminhiány miatt jelent meg a lipoma, mert előtte is szedett multivitamint. Nála a radikális életmódváltás segített. Ha nem változtatsz semmit, csak több vitamin szedsz, vagy több vizet iszol, attól nem fog elmúlni. Sőt, ha kiműtteted, még vissza is térhet, ha az étkezéseden nem változtatsz. Szempontok a zsírdaganat-eltüntető méregtelenítő diétához:


-          Élelmiszeripari, agyondolgozott termékek kiiktatása: sütik, torták, fehérliszt, fehér rizs, müzliszeletek


-          Ital: víz, zöldtea és gyógytea. Szénsavas italok, energiaitalok, boltban kapható gyümölcslevek kilőve. 


-          Sok-sok gyümölcs, friss zöldség és salátaZöld lé és zöld turmix beiktatása is segít - mi öt év elteltével még mindig csináljuk, csak most zöld turmixot iszunk. Leírás a cikk legvégén, míg a zöld lét a legnépszerűbb cikkek 10-es listájában találjátok, lent. Lala hátán a zsírdaganatot próbáljuk eltüntetni a ricinusolajos kezeléssel. (2012)Ugyan még csak egy hónapja használjuk, de használt. Kár, hogy nem készítettünk róla képeket, mert a 15 centiméter nagyságú, köbcentire teniszlabda mérettel rendelkezett a zsírdaganat. Az első nap hidegen kentük fel este, de már a második nap el kezdett neki égni, pedig előtte sohasem érezte. A mérete jelenleg a régi fele. Megfeleződött.


A lipóma ellen a leghatásosabb az egészséges, friss zöldséges és gyümölcsös táplálkozás, ami lecsökkenti a vér zsírtartalmát, rendbehozza a koleszterinszintet.
Frissítés 2014 január 4-én: röviden - műtét lesz. Több, mint egy év alatt összement ugyan a felére a lipóma, de sajnos nem tűnt el, és Lalának most már elege van belőle. 

Frissítés – 2014 végén


Szóval beszámoló a műtétről. Árat nem írok, mert lipóma nagyságától függően más és más. Meg úgy látom, hogy az orvos csak hasraütésszerűen mondja az árait. Olyan tityitotyi az eljárási rend angol földön, hogy Magyarországon járva inkább felkerestünk egy sebészt, aki 15 perc alatt végzett a műtéttel. Helyi érzéstelenítést alkalmazott. 


Az injekció jobban “fájt” Lalának, mint a műtét és a sebgyógyulás (amikor elmúlik az érzéstelenítő hatása). A lézerműtét azért jó, mert azonnal összeforrasztja a szétnyitott bőrszalonna széleit, a keletkezett hasadéknál körben. A sebvarratot pár nappal később még én is ki tudtam szedni, pedig én nem szeretem az ilyen dolgokat. 


A lipóma nagy valószínűség szerint nem fog visszanőni, mert már teljesen megváltoztattuk a táplálkozási szokásainkat (a felrakott képek és szövegek ellenére már nem vagyunk hívei a vegán/vegetáriánus diétának (vannak mellékhatásai)). Persze nem mondanám mostani táplálkozásunkat tökéletesnek, de a régihez képest szuperebben/másképpen választjuk meg az ételeinket.
Frissítés, 2016 vége: a lipóma szerencsére nem nőtt vissza. Nincs nyakfájdalom, mint előtte, mert az idegeket is nyomta. Továbbra is tartjuk 80%-ban a szuperegészséges táplálkozást. 

Frissítés 2017-ben


Zöld lé, mint gyógyító emberi üzemanyagról szóló, valaha volt egyik legnépszerűbb cikkemet megtalálhatjátok alant, lent, a népszerű cikkek 10-es listájára kattintva.


Most egy kis beszámolót tartok a legújabb fejleményekről.


Ma már nem zöld levezünk, hanem zöld turmixokat iszunk. Az ok: a zöld lében lévő gyümölcscukor (ha gyümölcsöset csinálsz) pillanatok alatt megemeli a vércukorszintet. A zöld turmixban több a rost, ami ezt megakadályozza. És így nem is megy annyi anyag pocsékba – mivel a lénél kidobod a rostot, a mixnél pedig nem. Ráadásul a turmixgépet pillanatok alatt el lehet mosogatni, míg a léprés gép kézi mosogatására legalább 15 percet kell szánni.


Ha utcai zöldturmixot veszel, csekkold le a következőt: friss gyümölcsből (zöldségből) készül-e, és nem konzervből. Ugyanis többek között a frissen facsart narancslevet (bár ez speciel nem zöld lé) Angliában néhány helyen szörpszerű mixből hígítják vissza, míg a turmixot főtt befőttből készítik némelyek, ami teli gyümölcscukorral ugyan, de a főzés megváltoztatja a cukor állagát. Az ilyen turmix – hiába léprés gépen készül – szaftosabb (darabosabb/zselésebb), miközben folyékony lé állagúnak kellene lennie.


Milyen mix gépet vásárolj: lehetőleg minél erősebb motorral bírót. Nekünk most égett le a 300W-os nevenincs, ezért egy erőset, legalább 700 W-osat fogunk vásárolni, talán márkásabbat. Rendkívül nagy a választék mix gépekből – az agyonreklámozottak értelemszerűen drágábbak. A márkanévért (és a tévében látható reklámokért) mindig többet kell fizetned. Viszont a több éve vásárolt léprés gépünk még mindig megvan, és működik!!


Nemrég hallottam egy trükköt: mivel Angliában a német márkanevek drágábbak, ha német gépet szeretnél, érdemes a Németországba történő hétvégi kiruccanást turmixgép vásárlásával is egybekötni. Például a Bosch csendes-gép Nagy Britanniában kb. 110 fontba kerül, ugyanazt a típust potom 80 euróért vásárolhatod meg német nyelvterületen. Mi nem ezt a márkát vesszük meg, ezt csak példaként mondtam.


Mi még nem tudjuk a típusát a következő gépünknek, de egy biztos, erős motorút keresünk, 600-tól 1300 W-ig. Az éle / forgattyúja pedig 4 vagy 6 ágú lesz, azok a legjobbak. Tehát nem a kétágú, hanem négyágú vagy hatágú. (Helyzetjelentés: közben vettünk egy márkás gépet: nagyon erős és szuperül működik, annak ellenére, hogy csak 4 darab vágóéle van és 600 W-os.)


Az erős gépek előnyei: a lenmagot is összezúzzák, mandulatej is készíthető velük (az egész mandula kiindulási anyagból), valamint a mixek nem darabos rostosak, hanem pudingosan simák. Nem hiába nevezik az ilyen mixeket smoothie-nak.


Amire figyelj: a táplálkozás nem vallás. Ezen a kérdésen kár vitatkozásba elegyedni a szomszédoddal, munkatársaddal. Napi fél liter zöld mix (vagy zöld lé) viszont remek étvágycsökkentő. Mivel megadja a testednek a szükséges minitápanyagokat, a test nem kívánkozik felesleges csemegék után. És nem kell így a salátákat rágcsálnod sem, hanem egyszerűen csak megiszod, folyékony formában a “salátát”. Plusz a szükséges rostokkal is ellátod a tested. Nem kell rostot külön vásárolnod.


Vastag szívószállal érdemes a zöld turmixot fogyasztani. Vásárolj vastag szívószálat egy nagy csomaggal. Hogy a környezetet is védd: mosd el használat után a szívószálat. Könnyű elmosni őket.Mint említettem, a zöld lé, mint gyógyító emberi üzemanyagról szóló, valaha volt egyik legnépszerűbb cikkemet megtalálhatjátok lent, a népszerű írások 10-es listájára kattintva. 


Source of the Pictures: www.dailymail.co.uk www.google.com
Bill Clinton gyógyulása:
Szív- és keringési betegségek, rák visszafordítása táplálkozással:
Cukorbetegség visszafordítása táplálkozással:
Dr. Joel Fuhrman programja:
Copyright ©  Zunshiko – Minden jog fenntartva a szövegeknél – Írásaim jogvédettek, csak engedéllyel közölhetők. Email for enquiries: zunshiko at yahoo dot com